Времето: Жълт код за силен вятър, температурите падат

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен.

В Дунавската равнина и Горнотракийската низина вятърът ще е временно силен, а с него ще нахлува малко по-хладен въздух. До обяд първо над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно след обяд в Южна България валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и там има условия за градушки. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса и преобладаващите максимални ще между 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната явленията ще спрат, облачността ще се разкъса и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се изясни.

Жълт код за силен вятър в цялата страна обяви НИМХ за днес. Очаквани пулсации на северозападния вятър между 15-20 м/сек.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често значителна. Минималните темпартури остава високи и ще са около 25°. Максималните ще се понижат с 5-6 градуса и ще са около 33°. Очакват се валежи.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Над планините

ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Над Черноморието

ще има по-значителни увеличения на облачността, но главно след обяд ще е с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е умерен, временно силен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.

Слънцето изгрява в 6 ч. и 24 мин. и залязва в 20 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 17 мин.

Луната изгрява в 3 ч. и 45 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Фаза: два дни преди новолуние.

Подобни статии

Top