Времето: Жълт код за силен вятър в Източна България, ще превалява дъжд и сняг

Времето ще бъде предимно облачно, на места с превалявания от дъжд.

Още сутринта с ориентиране на вятъра от северозапад и с усилването му ще започне да нахлува студен въздух. Вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в Западна България ще започне да превалява сняг. В Източна България с юг-югоизточен вятър през по-голямата част от деня ще остане топло за първата половина от декември, като до вечерта и там вятърът ще се се ориентира от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат от 2°-3° в западните райони до 12° в източните. Максималните температури също ще са в широки граници от 3°-4° на места в Западна България до 13°-14° в източните райони.

Жълт код за силен вятър от юг-югоизток, с пориви до 20-25 m/s обяви НИМХ за 15 области от източната половина от страната.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Минималните температури ще бъдат около 5°, а максималните ще достигат до 10°. 

Атмосферното налягане бързо ще се повишава и след обяд ще доближи средното за месеца.

В планините

ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1000-1200 метра дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра минус 2°.

Над Черноморието

ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 16 ч. 53 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин.

Луната залязва в 00 ч. и 57 мин. и изгрява в 13 ч. и 39 мин. Фаза: един ден след първа четвърт.

Подобни статии

Top