Времето: Жълт код за сняг, поледици и силен вятър

В 21 области в страната е обявен жълт код за потенциално опасно време

Предупреждение за силен вятър, сняг и поледици.

Почти в цялата страна днес ще вали сняг, само на места в Горнотракийската низина валежите ще са от дъжд, но по-късно и там ще се премесва със сняг. Ще се образува снежна покривка. Привечер от запад валежите ще започват да отслабват и да спират. Ще духа умерен, в Източна България до силен вятър от север-североизток, който през деня постепенно ще се ориентира от северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. На места в дунавската равнина, Предбалкана и Родопите, където валежите ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

Минималните температури ще са между -2° и 3°, а максималните – от 0° до 5°.

В Пловдив също се очаква валежите да преминат от дъжд в сняг, а максималните температури в града ще са между 2° и 4°.

Над Асеновград се очаква валежите да продължат да са от дъжд, а максималните температури ще са между 2° и 6°

В планините

ще е облачно със силни снеговалежи. Ще духа умерен, по билото на Стара планина временно до силен вятър от север-североизток, който след обяд ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

По Черноморието

ще е облачно с валежи от дъжд, по северното крайбрежие примесен със сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток, който през деня ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 3-6°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Подобни статии

Top