Времето: Зимата се отлага и днес

времето

В сутрешните часове облачността ще се разкъсва и намалява и след обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По-значителна ще се задържи облачността над планините и югоизточните райони, но валежи са малко вероятни. Вечерта вятърът в Дунавската равнина ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, максималните – между 15° и 20°.

В Пловдив и Асеновград денят ще започне с предимно слънчево време. След обед ще се прояви променлива облачност. Облаците ще появят за кратко и слънцето отново ще изгрее. Минимална температура около 9°, максимална – до 23°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините

облачността ще е предимно значителна, но до вечерта временно ще се разкъса и намалее. Валежи са малко вероятни. Ще духа слаб, предимно източен вятър, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

на Черноморието

Над крайните южни райони облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Над останалата част облачността временно ще намалее и ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са 17°-19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Подобни статии

Top