Времето: Зимата се връща, дъжд, сняг, поледици и вятър в цялата страна

Облачността днес ще е значителна.

Валежите от дъжд ще обхванат цялата страна. На места дъждът ще преминава в сняг и ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната през деня ще вали дъжд и на много места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество, а през нощта срещу сряда от северозапад ще започнат постепенно да отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в източната половина от страната и по долините на Струма и Места, временно до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 1° до 6°, а максималните – между 3° и 8°.

Жълт код за обилни дъждове, поледици и вятър е обявен за почти цялата страна. Силен вятър ще духа в 10 области – Кюстендил, Смолян, Благоевград, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич. Проливни валежи синоптиците предвиждат за 15 области – в почти цяла Северна, Източна и Югоизточна България. Поледици ще има в северната част на страната и Предбалкана, както и в Смолянско.

В Пловдивска област времето ще бъде по-спокойно, а кодът е зелен. В Пловдив и Асеновград ще вали дъжд. Минималната температура ще бъде около 3°, а максималната ще достига до 7°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

В планините

ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от север-североизток. Главно по старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

По Черноморието

ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 12.03.2019 слънцето ще изгрее в 06:45 часа и ще залезе в 18:28 часа. Продължителност на деня 11:42 часа.

На 12.03.2019 луната ще изгрее в 09:50 часа и ще залезе в – часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

Подобни статии

Top