Времето: Зимата се връща с виелици, дъжд и сняг

В Северна България, по високите полета на Западна и Рило-Родопската област ще вали сняг

и ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България – ще вали дъжд, а в Странджа и Сакар – мокър сняг. Ще продължи да духа предимно умерен север-североизточен вятър и по планинските проходи, в Добруджа и Лудогорието, и в Предбалкана ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°. До обяд в по-голямата част от страната валежите ще спрат, най-късно, след обяд, в югоизточните райони. От запад облачността временно ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 2° и 7°. Вечерта от запад-северозапад облачността отново ще се увеличи.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно с валежи от дъжд, примесени със сняг. Минималните температури ще са около 1 градус, максимални – 7 градуса. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за март.

В планините

до обяд все още на места ще превалява сняг. След обяд валежите ще спрат и за кратко облачността ще се разкъса. Ще духа силен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието

преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна и все още на места ще превалява, предимно дъжд. След обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4°-7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 46 мин. и залязва в 18 ч. и 28 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 42 мин.

Луната изгрява в 6 ч. и 13 мин. и залязва в 16 ч. и 21 мин. Фаза: два дни преди новолуние.

Подобни статии

Top