Времето: Зимата се връща

Днес вятърът от юг-югозапад ще се усили

и в източната половина от страната, както и по северните склонове на планините, временно ще е силен. Още преди обяд в източните райони вятърът ще се ориентира от изток, а в северните от североизток, а до вечерта ще обхване цялата страна и с него ще нахлува студен въздух.

Ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в северозападните райони от сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните ще са в широки граници – от 3°-4° в северните райони до 16°-17° в южните, в София около 9°.

През нощта срещу четвъртък валежи от сняг ще има на много места в Северна България и високите полета на Западна.

В Пловдив и Асеновград ще е облачно, с превалявания от дъжд. Минималната температура ще бъде 3°, а максималната – до 16°.

Над планините

ще бъде облачно с превалявания от сняг, под 1600-1700 метра от дъжд, но през нощта срещу четвъртък границата на снега значително ще се понижи. Ще духа силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 0°.

Над Черноморието

ще има значителна облачност, първоначално средна и висока. По-късно през деня от север на юг ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще се примесват и преминават в сняг. Ще духа предимно умерен източен, вечерна вече североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 8°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 6° – 7°.

Подобни статии

Top