Времето: Значителна облачност, без валежи и с по-ниски температури

времето

Облачността ще е предимно значителна.

Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са в широки граници, от около минус 1° в котловините в Западна България до 6° – 8° по морския бряг.  През деня облачността ще е променлива, по-често значителна, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен, в отделни райони на Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 8° и 13°.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, по-често значителна. Минимални температури сутринта около 5°, максимални – около 13°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и през деня още ще се повиши.

Над планините

облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, по-често значителна, но ще бъде без валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 13° – 14°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Слънцето изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 17 ч. Продължителността на деня е 9 ч. и 37 мин.

Луната залязва в 7 ч. и 17 мин. и изгрява в 17 ч. и 5 мин. Фаза: пълнолуние.

Подобни статии

Top