Времето: Значителна облачност, температурите падат - DC news

Времето: Значителна облачност, температурите падат

Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността,

но над повечето райони ще е предимно значителна. На места, главно в Западна и Северна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България – до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 5°, преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София – около 12°.

След слънчевото и топло за сезона време в Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност, температурите ще се понижат с 4°-5°. Максимални стойности около 14°, минимални сутринта около 6°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижава и до вечерта вече ще е по-ниско от обичайното.

Над планините

облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места ще превали слаб сняг, под около 1500 метра – слаб дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 11 мин. и залязва в 18 ч. и 08 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 56 мин.

Луната в София изгрява в 9 ч. и 22 мин. и залязва в 23 ч. и 21 мин. Фаза на луната: четири дни преди първа четвърт.

В събота

облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи. Вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите значително ще се повишат и максималните в отделни райони отново ще надхвърлят 20°.

В неделя

ще има променлива, по-често значителна облачност и на места, главно в крайните западни райони и Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Северно от планините и в Източна България ще духа силен югозападен вятър, ще бъде топло, с минимални температури между 7° и 12°, максимални – предимно между 18° и 23°.

Подобни статии

Top