Времето: Дъждът постепенно спира, но температурите остава ниски

Преди обяд все още на много места ще превалява дъжд.

Постепенно през деня от север валежите ще спират, а облачността ще сe разкъсва. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните – между 7° и 12°.

В Пловдив и Асеновград ще бъде облачно и дъждовно. Минимални температури около 8°, максимални – до 10°. 

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за ноември.

Над планините

ще се задържи предимно облачно и мъгливо. До обяд все още на много места ще има слаби превалявания от дъжд, над 1300 метра – от сняг. В ниските части ще духа умерен югоизточен, а по билата – силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието

ще е предимно облачно. На места ще превалява дъжд, като постепенно през деня от север валежите ще отслабват и спират. Над северното крайбрежие през втората половина от деня ще има и разкъсвания на облачността. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е около 19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето ще изгрее в 07:00 часа и ще залезе в 17:20 часа. Продължителност на деня 10:20 часа.

Луната ще изгрее в 11:34 часа и ще залезе в 20:49 часа. Осветеност на диска в 0h UT 18 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

Подобни статии

Top