Все пак дават 900 000 лв. за детската градина в „Южен“

Кметът Здравко Димитров се срещна с общинските съветници от ГЕРБ преди сесията

Намалените приходи заради епидемията от коронавирус и актуализацията на бюджета на Община Пловдив бяха сред темите, които обсъдиха кметът Здравко Димитров, районните кметове и групата общински съветници на ГЕРБ. В нея участва и лидерът на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев. По време на срещата участниците се обединиха около няколко важни приоритета за предстоящата сесия на Общинския съвет.

Ще бъдат осигурени средства за изграждането на нова детска градина в район „Южен“ на бул. „Ал. Стамболийски“. За строежа й в бюджета са предвидени 900 хил. лв.

„Образованието е национален приоритет на партия ГЕРБ, недостигът на места в детските градини е основен проблем с разрастването на град Пловдив, така че не можем да се бавим с изграждането на детски градини“, коментира кметът Здравко Димитров.

Освен градината в район „Южен“, предстои да бъдат ремонтирани още две детски заведения в „Централен“ – ДГ „Буратино“ и ДГ „Чучулига“. Те ще бъдат преустроени с допълнителни пристройки и салони, за да може да се увеличи приемът в тях.

Улица „Даме Груев“ остава приоритет в инфраструктурната програма на Общината.

В момента тя се препроектира, за да бъде разширена и ще се реконструира поетапно. Това ще позволи предвидените за нея средства в бюджета да бъдат преразпределени като за тази година ще останат 600 хил., с които ще бъде завършен първият етап от ремонта й. Допълнително се предвиждат 120 000 лв. за препроектриане на бул. „Северен“ в частта му към „Карловско шосе“.

От бюджета на културния календар ще бъдат предоставени 100 000 лв. на Държавна опера Пловдив за реализацията на програма „Опера оупън колекция“. В нея ще са включени камерни събития, съобразени с новите противоепидемични мерки, съобщиха от общината.

Оттам допълниха, че кино „Космос“ остава приоритет на администрацията и, че предстои в много кратки срокове да бъде стартирана процедурата за проектиране.

Подобни статии

Top