Всички мачове в България без публика от утре!

Строгите мерки са заради коронавируса и грипната епидемия

Футболните срещи в България ще се играят пред празни трибуни за неопределен срок от време.

Това беше предложено от Ген. – майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и разпоредено от премиера Бойко Борисов по време на днешния министерски съвет.

Взетото решение е след четирите положителни проби от коронавирус у нас и мерките, които трябва да бъдат взети, за да не бъде разпространен вирусът.

„Затваряйте всичко“, заяви Бойко Борисов по време на заседанието на МС. „Ако така върви светът, съм убеден, че ще отложат и Олимпиадата“, каза още Борисов.

Поне следващите два кръга от Първа лига ще са без публика.

Локомотив (Пловдив) е домакин на Етър в събота, 14 март, а Ботев (Пловдив) приема Ботев (Враца) на 15 март, неделя. След това „черно-белите“ гостуват на ЦСКА-София на 21 март, а същия ден „жълто-черните“ са гости на шампиона Луудогорец.

Сред засегнатите мачове е и дербито между Левски и Лудогорец на 14 март на стадион “ Георги Аспарухов“.

Без публика ще бъдат и останалите спортни събития в зала и на открито в цяла България.

Ето решението на БФС:

Във връзка с решенията, обявени след днешното заседание на Министерски съвет, и в следствие на мерките за ограничаване разпространението на вируса COVID-19, Българският футболен съюз постановява двубоите от Първа и Втора професионална лига да се играят при закрити врата считано от понеделник, 9 март 2020 г.

Поради сериозния зрителски интерес и вече закупените билети за днешните мачове от професионалния ни футбол, ръководството на БФС призовава зрителите да спазват всички правила за опазване на здравословното им състояние и да ограничат до минимум контактите по трибуните.

Българският футболен съюз и организаторите на футболните срещи по места ще вземат всички мерки за спазване на разпорежданията на държавните власти и Националния оперативен щаб по време на спортните мероприятия на 8 март.

Рестрикциите за достъп до стадионите от 9 март включително ще бъдат в сила до второ нареждане.

Подобни статии

Top