Всички от Левски на тест за COVID-19 преди дербито с Локо - DC news

Всички от Левски на тест за COVID-19 преди дербито с Локо

Мач между Царско село и Берое няма да има, 14 заразени при „царете“

На нови тестове за COVID-19 ще бъдат подложени днес играчи, треньори и служители на Левски. По-рано тази седмица стана ясно, че четирима състезатели на „сините“, както и двама от клуба, са дали положителни проби.

От „Герена“ не разкриха имената на потенциалните заразени с коронавирус, а тепърва ще стане ясно дали има по-сериозен бум. По информация на медиите заразените са Марин Петков, Стивън Петков, Матео Стаматов и Георги Александров.

Дербито с Локомотив (Пловдив) е в събота от 17:30 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

В същото време мачът между Царско село и Берое, който е по програма в петък от 17:30 часа, няма да се състои. В състава на „царете“ бройката на болни от коронавирус е скочила от 6 на 14, в това число и наставникът Любослав Пенев. По правилник при повече от 10 инфектирани състезатели от един отбор, срещата трябва да бъде отложена за неопределно време.

Извънредният тест бе направен, тъй като в началото на седмицата регулярният месечен тест показа, че шестима футболисти от представителния отбор са с коронавирус, включително наставника Любослав Пенев.

По протокол клубът бе длъжен да направи нови тестове, а тренировъчният процес и мачовете да се подновят при два последователни отрицателни теста.

За съжаление направените в средата на седмицата PCR тестове за коронавирус показаха положителни резултати на Панайотис Лука, Мирослав Будинов, Божидар Васев, Реян Даскалов, Емануил Манев, Борис Галчев, Тома Ушагелов и Мартин Попов.

Така общо заразените с коронавирус футболисти на Царско село са общо 14.

Засега няма яснота за нова дата, но с оглед натоварената програма, има вероятност мачът да се изиграе през следващата година.

Подобни статии

Top