Втора библиотека на открито в район „Северен“ в Пловдив

Къщичка за книги – безплатна и достъпна за всички библиотека е новото съоръжение в кът за отдих „Моливчета” в „Северен”

Втората за район „Северен” безплатна денонощно работеща библиотека на открито вече е факт в кът за отдих „Моливчета”. Кътът, намиращ се западно от пешеходния мост до ул.”Неофит Рилски”  става все по-предпочитано място за отдих и почивка от гражданите след поетапното му облагородяване от районната администрация и спомоществователи.

Къщичката за книги е заредена с разнообразно жанрово четиво и ще радва любителите му, които вече имат възможността да си взимат от книгите за свободно четене, както и на свой ред могат да оставят книги за следващи читатели.

 „Градското пространство е обогатено, радвам се, че успяхме да провокираме интереса на малките жители на района към книгите – показва ни го Марина, която първа се възползва от възможността да си вземе книжка от библиотеката на открито”,  сподели г–жа Лариса Кътова,  изпълняващ функциите на кмет на района.

След успешното разработване на първата библиотека, намираща се пред районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, втората библиотека в кът за отдих „Моливчета” е нормалното продължение на тази инициатива.

Преди месец същото парково пространство бе облагородено с пет на брой виенски паркови пейки в ярки цветове, допълнени от три броя кошчета за смет в същия виенски стил.

Съоръженията са дарени на община Пловдив – район „Северен” от фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева

Облагороденото пространство вече е любимо място на жителите на района за срещи, разговори, отдих и четиво, а инициативата „малка безплатна библиотека” ще се реализира и на други подходящи места в „Северен”.

Подобни статии

Top