Втори ден се борят с пожара в Шишманци, службите с призив да не се отварят прозорците

Вече втори ден продължава борбата за овладяване на пожара в депото за отпадъци в Шишманци.

За момента опасност за хората, които живеят наоколо няма. 

Службите работят в три направления за овладяване на ситуацията. Това обяви главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН – Пловдив, който е на място. Осъществява се 24-часов контрол на качеството на въздуха от РИОСВ- Пловдив. До момента не са отчетени критични нива на показателите. Измервателната станция е позиционирана в село Болярино заради посоката на вятъра.

Въпреки това от пожарната служба предупреждават хората да не отварят и уплътнят прозорците си и ако не се налага да не излизат за дълго време навън.

„Призоваваме всички жители да затворят и уплътнят прозорците си и да са максимално спокойни. Нека знаят, че ако случайно на някого му прилошее или се почувства зле, има медицински екипи, които са в готовност да реагират“, увери  гл. комисар Николай Николов.

Органите осъществяват и денонощен контрол на автомобилния трафик по АМ „Тракия“. Екипи са в готовност да предупреждават шофьорите, ако района се задими и видимостта се намали.

„Следим и очакваме сигнали за видимостта на аутобана. Ако в даден момент видимостта бъде намалена, разполагаме с екипи, които да обезопасят движението още от Пловдив и Стара Загора“, обясни още Николов.

Осигурено е достатъчно количество вода и техника за гасене и земна маса за запръстяване на пожарното огнище.

Огънят пламна вчера в ранните часове на деня, а причината все още не е ясна.

Подобни статии

Top
Към лентата с инструменти