Втори склад за контрабандни цигари разкри ГДБОП при операцията в Пловдив (СНИМКИ)

Иззети са общо 25 600 000 къса цигари

Специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, осъществена от служители на ГДБОП на територията на Пловдив, е продължила през цялата нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на оперативните действия е извършена проверка и на друг склад, намиращ се в Южната промишлена зона на областния град. В помещението са открити още 463 мастербокса с цигари без бандерол, както и машина за опаковането им.

Припомняме, че операцията стартира вчера. В два камиона, спрени на автомагистрала „Тракия“, антимафиотите откриха общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол, а при претърсване в складово помещение в Северната промишлена зона на града – други 1847 мастербокса с контрабандни тютюневи изделия. Там бяха задържани и трима души.

Разбиха склад за нелегални цигари в Пловдив (ВИДЕО)

Общото иззето количество нелегални цигари е 2560 мастербокса – 25 600 000 къса цигари. Според данните стойността на намерените контрабандни тютюневи изделия възлиза на над  6 милиона лева.

Разследването по случая продължава с цел изясняване на произхода на нелегалната стока и лицата, участващи в престъпното деяние.

Подобни статии

Top