Взеха шофьорската книжка на кмета на Пазарджик Тодор Попов за срок от две години

Градоначалникът отказал да бъде тестван за алкохол

Кмет на община в Пазарджишко е бил спрян за шофиране след употреба на алкохол.  Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оттам не уточняват кой е кметът. От полицията в Пазарджик потвърдиха информацията, но отказаха съобщят самоличността на спрения за проверка кмет. От свои източници обаче DCNEWS научи, че става дума за кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Колата на кмета е била спряна снощи, 29 октомври, от служители на ГДНП към 23,30 ч. и в хода на проверката на документите възникнало съмнение, че водачът е употребил алкохол. Той отказал да бъде тестван с техническо средство, за което е взето отношение по административен ред, в изпълнение на разпоредбите на чл. 174, ал. 3 от Закона за движението по пътищата. Иззета е шофьорската книжка на градоначалника. Според текста от Закона за движение по пътищата той подлежи и на глоба от 2000 лева.

В рамките на същата операция в страната е задържана и шофьорка от Плевен, шофирала с 4,13 промила алкохол, установени чрез измерването му в издишвания въздух.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 2 ноември, като паралелно с нея е предвидено екипи от ГДНП да осъществяват контролни дейности по изпълнението на основните задачи от полицейските наряди.

Снимка: БНР

Top