Взрив в "Арсенал" - Казанлък, трима работници са загинали (ВИДЕО) - DC news

Взрив в „Арсенал“ – Казанлък, трима работници са загинали (ВИДЕО)

Други трима души са пострадали при тежкия инцидент

Трима души са загинали при инцидент в завод „Арсенал“ в Казанлък. Други трима души са пострадали, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е станал около 11:00 часа. Чул се е взрив, последвал силен тътен, а розов дим се издигнал над завода в Казанлък. Гъстият дим се вижда в кадри, публикувани в социалните мрежи.

Инцидентът е станал в 112 цех в четвърти завод в 11:07 часа, съобщи Михаил Михов от пресцентъра на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора.

Той допълни, че веднага са изпратени два противопожарни автомобила, както и служители от ведомствената пожарна към предприятието.

От Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ съобщиха, че са информирани за авария в 112-и цех на завода в град Казанлък и се сформира екип, който да бъде изпратен на мястото.

От думите ѝ стана известно, че по първоначална информация има една жена, която се транспортира към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. По-рано в завода пристигнаха линейки, на място има и патрулна кола. Две линейки вече напуснаха територията на завода.

Окръжна прокуратура – Стара Загора ще даде брифинг по повод инцидента в 15:30 часа на входа на „Арсенал“ в Казанлък, уточниха за БТА от пресцентъра на прокуратурата.

Източник: DarikNews

Подобни статии

Top