Взривът в Пещера е бил при трудова злополука в „Биовет“

Раненият работник е транспортиран в София

Съд под налягане, пълен с вода и изопропанол се е взривил в предприятието за производство на фуражни добавки и лекарства за лечение, профилактика и подобряване на продуктивността на животните „Биовет“ в Пещера. Това твърдят потребители във фейсбук групата „За Пещера!“. Както DCNEWS вече съобщи, при взрива е пострадал 54-годишен работник.

По първоначални данни той е приготвял смес за лекарства в съда под налягане, когато той е избухнал. Според „Монитор“ пострадалият се казва Александър Ковчев.

Взрив рани 54-годишен в Пещера

След взрива той  е бил откаран в МБАЛ – Пещера. По данни на полицията след това той е бил транспортиран в София. Няма опасност за живота му, уточниха от ОДМВР-Пазарджик и допълниха, че става дума за трудова злополука.

Припомняме, че инцидентът е станал вчера в 5:28 ч. Тогава е подаден сигнал от полицейското управление в Пещера до пожарната в Пазарджик. Оттам са изпратили една пожарна с четирима огнеборци, които бързо са ликвидирали последствията от експлозията.

Унищожени са бака за приготвяне на заготовка за лекарствени средства и преградни стени от гипсокартон на площ от 20 кв.м. Спасена е сградата.

По случая е образувано досъдебно производство. Причините за случилото се изяснява Инспекцията по труда в Пазарджик.

Снимка: pz.24info.bg

Подобни статии

Top