Як рок и метъл ще разтърсят Гребната в следващите три дни, започва Hills of Rock 2022 - DC news

Як рок и метъл ще разтърсят Гребната в следващите три дни, започва Hills of Rock 2022

Slipknot, Mercyful Fate и SABATON са хедлайнерите в трите фестивални вечери

Як рок и метъл ще разтърсят Гребната в следващите три дни. От днес започва най-чаканият и мащабен рок фестивал в България – Hills of Rock 2022.

Рок събитието на годината, което стартира от днес в 17.00 ч. бе отлагано две години заради пандемията от COVID-19. За тези две години списъкът с групите се промени няколко пъти, за да достигне до днешния афиш, включващ над 50 групи, сред които и световноизвестните Slipknot, Mercyful Fate, Dagoba и SABATON.

По традиция бандите ще свирят на три сцени – main stage, На тъмно и Music Jam.

Тази вечер феновете очакват да видят на Главната сцена Vended, които ще открият в 17.00 ч.. Следват Klogr и Nervosa. В 19.30 на сцената ще излязат  Me and my man, а след тях – Hellaven Shall Burn. Хедлайнер за първия ден са Slipknot, които ще се качат на сцената в 22.30 часа и ще разтърсят Гребната.

Не по-малко атрактивна е програмата на сцената на тъмно, където феновете с нетърпение очакват Керана и Космонавтите и ELVANA.

През втория ден програмата на основната сцена е с начален час 17.10 часа с Tenside, следвани от Nightland и Majestica. В 19.45 сцената ще превземат Bury Tomorrow, а в 21 – Behemoth. Хедлайнерите Mercyful Fate ще закрият втората мощна вечер.

На сцената на тъмно утре почитателите на българския рок се надяват на поредното шоу на Милена, а на сцената Music Jam ще свирят Конкурент и Марко Мендоза.

Третият последен фестивален ден също ще нагорещи до краен предел главната сцена. Откриват District 13, а след тях на сцената ще се качат Hangarvain. В 18.45 ще забият Mister Misery, а час по-късно – Dagoba. В 21 часа феновете ще куфеят с Testament, a хедлайнерите SABATON ще закрият фестивала.

Вижте наситената програма:

Подобни статии

Top