Як рок на Лаута – и днес продължава S`Cool Rock Fest

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров даде старт на фестивала

Осем ученически рок-групи от Пловдив, София и Бургас се представиха в първия ден от четвъртото издание на S`Cool Rock Fest, който се провежда в парк „Лаута”. Събитието бе открито снощи от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, който пожела на участниците успешно представяне, да продължават да преследват мечтите си, да покоряват сцената и публиката.

Днес рок фестът започна с уъркшоп за акустични китари.

От 17 часа до 22 часа на сцената в парк „Лаута” ще излязат 9 ученически рок банди от цялата страна. Входът за концертите е свободен.

Фестивалът S`Cool Rock Fest се провежда с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2019 година.

S`Cool Rock Fest е иновативна идея за създаване на традиция в проучването и откриването на млади таланти, да се подпомогне развитието и утвърждаването на рок културата сред учениците и насочване на интересите им към стойностите на световната музикална култура.

Стремежът на организаторите е към изготвянето и прилагането на програма, в която дейността на младежите има централна роля, а тяхното изграждане като силни, образовани и вдъхновени европейски граждани е приоритет за бъдещото развитие на града и областта.

Подобни статии

Top