Яки глоби за люпене на семки в „Лаута“

В парк „Лаута“ вече глобяват за люпене на семки

„Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба: 50 лв.“ С такива надписи се сдобиха алеите в парк „Лаута“ отново днес.

Кметът на „Тракия“ Костадин Димитров лично се включи в обновяването на предупредителните надписи в парк „Лаута“, които за първи път се появиха миналата пролет.

Според него предупреждението дава ефект и сега паркът е по-чист. Гражданите приветстват усилията за поддържане на чистотата и подкрепят налагането на глоби спрямо малцината нарушители, които замърсяват околната среда, като чоплят семки или си изхвърлят фасовете от цигари извън достатъчното на брой кошчета за отпадъци.

Вече има трима глобени с по 50 лв.

По думите на районния кмет служителите на ОП „Чистота“ непрестанно следят за нарушители и при необходимост налагат предвидените по общинската наредба санкции. Досега са издадени 3 фиша за глоба от 50 лв. за изхвърляне на люспи от семки и фасове по алеята.

„Лаута“ става все по-привлекателно място за активен отдих на пловдивчани. ОП „Градини и паркове“ прочистиха гората от изсъхнали клони, освежихме пейките, всички атракционни места за развлечения вече посрещат почитателите на природата“, каза кметът на „Тракия“.

Подобни статии

Top