Яна Маринова ще гледа Лятно Кино в Парка в Пловдив

От днес  (25 юли) до 5 август 2018 в Пловдив започва Лятно Кино в Парка.

Инициативата е част от програмата на Пловдив – европейска столица на културата 2019 и цели да превърне любимите градски локации на пловдивчани в кино салони на открито!

За несравнимото кино изживяване под звездите са подбрани 10 от най-добрите заглавия от българското и европейско кино, а местата, на които ще бъдат прожектирани те са: Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и парка до Покрития мост на р.Марица (до Новотел Пловдив).

За среща с публиката за една от прожекциите в Пловдив пристига и Яна Маринова – главната героиня във филма „Привличане”, който ще можем да гледаме заедно с нея на 4 август 2018.

Другите български филми от афиша на Лятно Кино в Парка

са комедията на Ивайло Пенчев „Летовници”; „Революция Х”, където на екрана ще видим звездното присъствие на Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и самата Гери Никол в първата си филмова роля и „Дъвка за балончета” – лентата, която ще ни върне детските спомени от края на 80–те години!

В програмата са включени и един италиански, един руски, два испански и два френски филма. „Операция „Златна раковина” и „Племето” ще ни разсмеят в типичен испански стил, а „Да играеш мъртъв” и „Гийом, момчета, заповядайте на масата” ще ни накарат да се замислим с усмивка за шегите на живота.

Черната комедия „Перфектни непознати” ще докаже за пореден път защо италианците са добри в киното, а филмовият маратон ще завърши с прожекция на руския хит „Кухня: Последната битка”.

Всички прожекции са с абсолютно свободен вход

– от вас се иска само да споделите уникалното преживяване на лятното кино с приятели и да си носите нещо за сядане.

Прожекциите са от 21 ч., но организаторите препоръчват да заемете удобно места по-рано, за да се насладите на перфектно лятно приключение под звездите!

Подобни статии

Top