Янаки Милев се класира на финала на Пловдив къп

Елизара Янева пък е на полуфинал при девойките

Янаки Милев продължава с великолепното си представяне на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години Пловдив къп. Състезанието е от първа категория на календара на ITF. Надпреварата се провежда за 18 година на кортовете на ТК Локомотив. В нея участват състезатели от 26 държави.

Днес Милев постигна четвъртата си поредна победа и се класира на финал. На полуфиналите Янаки се наложи над №4 в схемата Озан Козак от САЩ с 6-4, 6-3. Преди този мач Милев елиминира №8 в схемата Борис Згола от Полша, №1 в схемата и №17 в световната ранглиста за юноши Жил Байли от Белгия и Аман Далия от Индия. В спор за титлата Милев ще играе срещу Мартин Ландалус от Испания.

Елизара Янева пък се класира за полуфиналите при девойките. Талантливата българка победи днес Мария Чиботару от Румъния с 6-3, 6-2. За място на финала Янева ще играе срещу водачката в схемата и №3 в световната ранглиста София Костулас от Белгия.

Денислава Глушкова отстъпи на четвъртфиналите с 2-6, 4-6 от втората поставена Доминика Салкова от Чехия с 2-6, 4-6. Домакините от ТК „Локомотив“ Пловдив са предоставили перфектни условия за провеждане на турнира.

Подобни статии

Top