Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ

Начело сред тях е Елеонора Димитрова с успех 6.00 от следването си

Общо 100 абсолвенти завършиха успешно 24-тия випуск

Министърът на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Сред тях бе и първенецът на випуска Елеонора Димитрова с успех 6.00 от всички изпити по време на следването си. Тържествената церемония се проведе в Спортната зала на висшето училище на бул. „България“ № 236 при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Общо 100 студенти от редовна и задочна форма на обучение успешно завършиха 24-тия випуск от създаването на Юридическия факултет.

„Честито, колеги юристи! Юридическото образование отваря много врати. Дано да имате възможност да влезете през тази, която предпочитате“, пожела на абсолвентите правосъдният министър проф. д-р Янаки Стоилов. В приветствието си той подчерта, че Юридическият факултет на Пловдивския университет е на високо академично ниво и е сред първите 3 в страната. Министърът на правосъдието посъветва дипломираните юристи да усъвършенстват своите знания, да развиват критично и самостоятелно мислене. „Не да заобикаляте закона, което се смята за висша юридическа техника, а да познавате всички тънкости за прилагане на правото“, подчерта проф. д-р Янаки Стоилов. Той добави, че богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. „Вашата мисия е да се погрижите за правата на тези, които се нуждаят от подкрепа, за да почувстват силата на закона и да постигнат справедливостта, към която се стремят“, завърши проф. д-р Янаки Стоилов.

1 2

Подобни статии

Top