Янаки Стоилов връчи дипломите на 16 отличници от Юридическия факултет на ПУ

За безсънните нощи, незабравимите преживявания и крепките приятелства от изминалите 6 студентски години припомни на колегите си в залата отличничката на випуска Елеонора Димитрова. Тя благодари на преподавателите и на своето семейство и пожела на всички: „Да сбъднем мечтите си!“

„Изминахте труден път, преодоляхте предизвикателствата, пред които ви изправяха вашите преподаватели. Дипломата ви го доказва. Академичната подготовка в Пловдивския университет осигурява успешен старт. Професията ви изисква гражданска отговорност и личностен морал. Бъдете достойни възпитаници на Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, пожела на абсолвентите зам.-ректорът на ПУ проф. д-р Антон Илиев.

„Днес е празник, краят на образованието ви, но не и на ученето. Това е и ново начало. Време за избор, не се страхувайте от непознатото“, каза в словото си доц. д-р Даниела Дончева, декан на Юридическия факултет. Тя си послужи с метафора, описвайки правото като наркотик – понякога си опиянен, друг път страдаш, но не можеш да се откажеш. „Отдайте му се, за да бъдете добри юристи, но не трябва да му се предавате. Не бива единствено правото да осмисля дните ви – намерете любовта, създайте семейства. Бъдете добри хора, търсете справедливостта“, призова в емоционалното си обръщение доц. д-р Даниела Дончева и получи бурни аплодисменти от препълнената зала.

Водещият церемонията доц. д-р Христо Паунов прочете поздравителен адрес от президента на Република България Румен Радев. В него държавният глава приветства дипломираните юристи и ги призова да се водят от принципа, че правото трябва да служи и да помага на хората. Поздравителни адреси имаше от Районния съд, от Административния съд, от Общинския съвет на Пловдив. Сред гостите на церемонията бяха зам.-областният управител Даниела Николова, магистрати.

По традиция абсолвентите на Юридическия факултет на ПУ положиха Галилеева клетва – да ползват науката за напредък и хуманизация. Заедно с дипломите си те получиха по един екземпляр от новото издание на Конституцията на Република България. Отличниците бяха наградени с грамоти от Апелативна прокуратура – Пловдив. Първите трима от випуска получиха и награди от пловдивската Адвокатска колегия.

1 2

Подобни статии

Top