Янтра привлече юношата на Ботев (Пловдив) Атанас Стоименов

Младокът, който вече има 3 мача при мъжете на „канарчетата“, ще трупа опит под наем в новака във Втора лига

Новакът във Втора лига ОФК Янтра (Габрово) ще има в състава си за предстоящия сезон във Втора професионална лига още един много обещаващ талант от школата на Ботев (Пловдив) – това е Атанас Стоименов. Макар и само на 17 години, Стоименов вече записани във визитката си три мача за мъжкия отбор на Ботев в Първа професионална лига – срещу Арда (Кърджали), Левски (София) и ЦСКА-София.
Роденият на 25 септември 2002-ра година външен полузащитник е от Пазарджик. Футболният му път започва в Марица (Белово). След това преминава в школата на Ботев и с екипа на „канарчетата“ става шампион на България в елитните групи U15 и U17. С набора си е печелил и Купата на БФС.

„Желанието ми е да продължа да се развивам като футболист и да покажа най-доброто от себе си тук. В Янтра има събрани добри футболисти и това ми харесва. Колективът е сплотен, приеха ме много добре, за което съм благодарен на всички. Аз лично, а предполагам и всички останали, ще дам всичко от себе си, за да може отборът да се утвърди във Втора лига. Знам, че от младите момчета, се очаква много и ще се опитам да оправдая тези очаквания“, сподели Стоименов.

В Янтра (Габрово) не проби е и централният бранител Златко Ненов, който е юноша на Черноморец, но през последните две години носи екипите на Созопол и Ямбол 1915. За момента Златко Ненов показва много добро ниво и най-вероятно също ще получи предложение за договор.

Подобни статии

Top