Японец създаде кафе от чесън

„Чесново“ кафе вече е на пазара

Японският кулинар изобретател Йокитомо Шимотай създаде безкофеиново кафе от чесън, съобщи в. „Саут Чайна морнинг пост“, цитиран от novini.bg.

По думите на 74-годишния японец, който притежавал ресторант в префектура Аомори, странен случай преди 30 години допринесъл за създаването на напитката. Шимотай готвел месо с чесън и добавил гореща вода към изпечената част от растението. Когато опитал от получената смес, се удивил от вкуса й, който напомнял този на горещо кафе.

След като се пенсионирал, Шимотай продължил работата си над бъдещата напитка, опитвайки се да открие оптималния метод за приготвяне на „чесново“ кафе. В рамките на експерименти стигнал до извода, че за изпичане на луковиците е подходящо използването на електрическа печка. Окончателната му рецепта гласи, че след топлинната обработка чесънът се охлажда и се стрива до получаване на сок.

По мнението на кулинара, макар напитката да има съответния привкус, не предизвиква неприятен дъх от устата, подходяща е за бременни и за онези, които избягват да приемат кофеин.

„Чесново“ кафе вече се продава в съседната префектура Ивате.

Подобни статии

Top