Ясен Петров: Ако не вкараме на Франция, ще бъдем жестоко наказани (ВИДЕО)

Дидие Дешан предупреди „петлите“ да не подценяват България, защото не познават нито треньора, нито многото нови играчи

Селекционерът на националния отбор на България Ясен Петров предупреди своите футболисти, че трябва да бъдат много внимателни срещу Франция. Причината е, че световният шампион умее да наказва всяка допусната грешка, съобщи БНТ.

„Лъвовете“ излизат от 22.10 часа във вторник на „Стад дьо Франс“ в приятелски мач, който е генерална репетиция за „петлите“ за Евро 2020.

Двата отбора направиха официалните си тренировки преди мача.

„Най-важното нещо е желанието, концентрацията, трябва да сме умни, защото това е отбор, който ще накаже всяка наша грешка. Да сведем грешките до минимум, ако искаш да постигнеш нещо, трябва да вкараш гол“, предупреди Ясен Петров.

„Дай, Боже, да имаме повече ситуации за гол, но колкото и да са, е най-добре да ги вкараме. Има умора у нас, но това е голям опит“, коментира още треньорът на България.

Очаква се Илиан Илиев да започне като титуляр в мача.

От друга страна Дидие Дешан обяви, че тимът му няма да допусне подценяване на съперника, защото не познава треньора и многото нови играчи в състава.

„За играчите мачът е достатъчна мотивация да покажат своите възможности. Ще има и достатъчно адреналин в навечерието на Евро 2020. Двубоят ще бъде добра възможност за нас да проверим къде се намираме в този важен момент“, заяви селекционерът на Франция – Дидие Дешан.

В същото време националният отбор на България смени хотела, в който бе отседнал. Причина за това са лошите условия, в които са били настанени „трикольорите“.

Щабът и ръководителите на „лъвовете“ са взели решение да направят промяната, след като са провели разговори с местните организатори и представители на Френската футболна федерация.

Новият хотел е с много по-добри условия.

Първият, в който тимът ни вече имаше една нощувка, не отговаря на минималните изисквания за пребиваване. Освен това обстановката извън мястото им за настаняване също има притеснителен вид.

Снимка: БФС

Подобни статии

Top