Ясен Петров: Дано успеем да върнем усмивките по лицата на хората (ВИДЕО)

Костадин Видолов и Алекс Георгиев помощници на новия национален селекционер, Георги Шейнатов – треньор на вратарите

Костадин Видолов, треньорът на вратарите Георги Шейтанов и Алекс Георгиев влизат в щаба на новия национален треньор на България Ясен Петров, който днес беше представен пред медиите. Както е известно, 52-годишният пловдивчанин беше назначен вчера с договор за 1+1 години.

Шейтанов беше помощник на Ясен Петров в Китай, като същото се отнася и за Георгиев, преди това работил и в юношеските национални отбори.

„Осъзнавам с какво се захващам. Наистина като километри бях далече, но реално в мислите си никога не съм бил далече от българския футбол. В стаята ми в Китай на телевизора вървяха китайските мачове, а на лаптопа ми българските мачове. Тука съм вече една година и 6 месеца, не съм спирал да се интересувам и да ходя на срещи по стадионите. Бях и на финала за Купата на България“, заяви Ясен Петров.

„И сега имах вариант да замина за Китай, но след като се чухме с Емил Костадинов, нямах колебания. На първо място за мене е чест, изобщо не се замислих. И тука не става дума за бюджети и пари. Тука става въпрос, ако е възможно да върнем някаква искрица надежда. Националният отбор е представителната селекция на страната. В последно време имиджът рязко падна, но всички се вълнуват от резултатите. Ситуацията е много тежка, но мисля, че можем да върнем усмивките на хората.

Много добре знаем, че това е колективен спорт, в който ако дадем искрица, ще бъде радост за целия народ. Виждате волейболистите в какво се превърнаха, след като побеждават“, добави новият селекционер.

„Много ми се иска да не си подценяваме играчите, а и те да не се надценяват. Това са играчите, с трябва тях да постигаме въпроси. Като Барселона няма да играем. Само Барселона играе като Барселона. Ние ще търсим резултат. Ще се опитаме да сме тактически подготвени, мачовете през месец март са през три дни и ще се постараем да вземем максимума като резултат. Първо два мача у дома и второ, и двата са през три дни. В Северна Ирландия също ще търсим резултат, ако го направим- мисля, че ще върнем усмивките.

Ако не вярвах, че ще вземем нещо от Швейцария и Италия, нямаше да съм тука. Имам наблюдение върху българските играчи, имам представа. Но аз не мога да живея в едно време, в което има негативизъм, само тъмнина. Аз вярвам, аз съм само позитивен човек. Смятам, че това е една възможоност.

Вече съм говорил със селекционера на младежкия национален отбор и пак ще говоря. Ще държа да има добра атмосфера. Много е важно да имат самочувствие и да нямат страх футболистите. Но най-напред се надявам да имаме късмет, че ще направим нещо.

Нямам мениджърски обаждания до момента, а и няма как да имам. Ще дадем шанс на някои млади футболисти. С мениджъри мога да говоря до толкова, ако български футболист играе зад граница, да получа информация в какво състояние е той.

В отбора ще играят хората, които са във форма. Ще трябва да наблюдаваме и да гледаме макисмум хора, ще говорим с треньорите на българските играчи в чужбина. Ние наистина ще трябва да търсим работа и трябва спокойствие, да имаме повече време, защото сме притиснати. Ще се разпределим екипа сега и ни предстоят пътувания.

Евентуално завръщане на Ивелин Попов? Това са предстоящи неща като разговори. Младите ще получават шансове, но трябва да са добри, трябва да намерим формулата да се справим. Трябва да извикаме по-голяма група, защото имаме два мача в кратко време“.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top