Ясен Петров фаворит за национален селекционер

Пловдивския Джанини и Георги Донков са двамата кандидати, от които ще се избира до четвъртък, Александър Димитров изненадващо отпадна от сметките

Новият селекционер на националния отбор ще стане известен в четвъртък (14 януари), а вариантите вече са ограничени до два.

Членовете на Изпълкома на БФС ще изберат на горещия пост да застане Ясен Петров или Георги Донков, съобщава „Блиц“.

Считаният за фаворит Александър Димитров, който до декември миналата година водеше младежките национали, изненадващо е отпаднал от списъка на футболните ни шефове.

Джанини от Пловдив постигна отлични резултати по време на дългогодишния си престой в Китай и за момента изглежда с най-големи шансове да поеме „лъвовете“. 52-годишният специалист натрупа огромен опит, като води и няколко български отбора, включително Левски. Именно това са големите му плюсове за поста наставник на България. Освен това Петров в момента е без работа.

Две години по-младият от него Георги Донков пък беше помощник на Петър Хубчев, при когото България постигна най-добрите резултати последните десетина години. Бившият нападател на Левски и ЦСКА познава отлично настоящите национали.

Обкото между Ясен Петров и Георги Донков е, че и двамата като футболисти са играли в най-силните си години за Ботев (Пловдив).

Подобни статии

Top