Ясен Петров освободи Страхил Попов преди гостуването на Северна Ирландия (ВИДЕО)

„Лъвовете“ летят за Острова с полет от Истанбул, контузеният Кирил Десподов е в групата

Селекционерът Ясен Петров е освободил десния защитник Страхил Попов от разширения състав на националния отбор, тъй като не планирал да го използва и в предстоящото гостуване на Северна Ирландия в третата ни поредна световна квалификация в рамките на седмица.

Страхил Попов започна титуляр срещу Швейцария, когато за 13 мин ни отвя невиждано торнадо, за да загубим впоследствие с 1:3.

Крайният защитник на Хатайспор пропусна мача с Италия, в който тимът ни бе доста по-организиран и концентриран, но отново загуби с два гола разлика – 0:2.

Страхил отпадна от групата на националите, която лети за Белфаст днес. И вместо за Северна Ирландия, потегли към Турция.

Макар и инкасирали две демотивиращи загуби срещу фаворитите, след мача с италианците Ясен Петров и футболистите му обявиха, че не всичко е отнесено от торнадото и има върху какво да се стъпи.

А срещу Северна Ирландия не просто няма да има страх от нов резил, напротив.

“Срещу следващия съперник ще имаме по-голямо самочувствие. Отиваме да го победим и изобщо не се съмнявам в това”, заяви дебютиралият за България Петър Витанов.

“Северна Ирландия не е Италия, но слаби отбори няма”, коментира Ясен Петров.

В сряда за гостуването на “Уиндзор парк” ще му се наложи отново да прави промени в състава – и заради умора, и заради стратегията. До последно ще се разчита Кирил Десподов да бъде в състояние да играе, след като получи травма при гола си срещу Швейцария и пропусна мача с Италия.

Десподов участва в последната тренировка на българска земя преди излитането за Северна Ирландия.

Сравнително добра новина в лагера на националите е, че и третите поредни PCR тестове в рамките на седмица показаха отрицателни резултати за всички футболисти и членове на щаба.

Северна Ирландия игра контрола със САЩ и загуби с 1:2, но треньорът им запази почти всички свои основни футболисти за квалификацията с България.

Логично домакините се настройват да нанесат поражение на “лъвовете”, като все още говорят, че през това минава и пътят към преследване на лидерите в групата Италия и Швейцария.

Източник: sportal.bg

Подобни статии

Top