Ясен Петров: Поемам цялата отговорност върху себе си (ВИДЕО) - DC news

Ясен Петров: Поемам цялата отговорност върху себе си (ВИДЕО)

Националният селекционер вижда огромни позитиви, подмладяване на отбора, въпреки огромната разлика в класите с Италия и Швейцария

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров отново натърти, че поема отговорността след тежката загуба от Швейцария с 0:4 в Люцерн. Той е на мнение, че има голяма разлика в класата спрямо „кръстоносците“ и заяви, но все пак е бил доволен, че нашият отбор издържа едно полувреме без допуснати голове.

Въпреки това Петров вижда позитиви в свършената работа от него и щаба му, най-вече изразяваща се в подмладяването на състава на „лъвовете“.

„Има много голяма разлика в класата спрямо Швейцария. Поехме много ранен гол през второто полувреме. Домакините бяха създали една невероятна атмосфера. Опитахме се да се противопоставим, но рухнахме психически и физически. Спортно-технически не искам да говоря, защото от мен няма да чуете лоша дума за нито един от футболистите. Ако има някой, който трябва да поеме вина или отговорност, това съм аз. Може да не сме взели най-правилните решения“, заяви Ясен Петров на прибиране на летище „София“.

„Все още сме на голямо разстояние от класата на отбори като Швейцария и Италия. Видяхте, че Италия се препънаха в Северна Ирландия – един много стойностен отбор, който съумяхме да победим тук и да направим равен в Белфаст. Най-нормалното нещо е, ако резултатът не е добър, старши треньорът да поеме отговорността. Не искам да хвърлям вината върху футболистите.

Започнахме световни квалификации с целта да подмладим отбора. Видяхте, че рискувахме. Имахме 14 дебютанти. Идеята ни беше да вкараме и други млади футболисти, за да усетят атмосферата на стадиона. Успяхме да направим равен на европейския шампион, взехме точка в Белфаст, победихме Литва и Северна Ирландия. Единствената ми болка е мачът в Литва, където не стояхме добре. Дори вчера 45 минути издържахме на натиска на един много силен отбор“.

„Политиката на Сърбия и Северна Македония не е плод само на работата на футболните хора, при тях това е държавна политика – когато искаш да развиваш спорт. Трябва да продължим да вкарваме млади хора, за да се обиграват и да покажат своето лице. Не ни беше лесно да направим тези рискове. Не ми е приятно да говоря след такава загуба. Съжалявам, че завършихме този цикъл с такава загуба. Ако при швейцарците липсата на футболисти не е фатално, то при нас беше. Нямам забележка към нито един от вратарите – и тримата се справиха перфектно“, сподели още селекционерът на България.

Източник: gong.bg

Подобни статии

Top