Ясен Петров: Това е култов мач, никой няма да има предимство - DC news

Ясен Петров: Това е култов мач, никой няма да има предимство

Евентуална победа ще се дължи и на голяма доза психология, а големият липсащ е Тодор Неделев, заяви бившият национален селек;ионер

Пловдивско дерби е чакано с огромен интерес. Ботев се намира в дъното на класирането и това е една от възможностите отборът да се отлепи от там и да тръгне нагоре. За Локомотив пък е чудесен момент още повече да задълбочи кризата при своя градски съперник и да донесе голяма радост на своите привърженици.

Какво ще се случи в един такъв непредвидим мач? Ето мнението на бившия национален селекционер Ясен Петров за важните неща преди сблъсъка на „Лаута“.

„Това е култово дерби! През годините много български футболисти са участвали в него и са оставили незабравим отпечатък. Сега времената са променени и в този мач присъстват много чуждестранни футболисти. На тях пожелавам в пълна степен да изпитат силната емоция и да се представят на добро ниво. Искам качеството на футбола, който се играе, да е подобаващо. Да задоволи феновете, защото това дерби освен хората на терена и привържениците го правят да е толкова значимо. Нека всичко да е изцяло футболно шоу и да няма други, странични неща, за които да говорим след това. Нито на терена, нито на трибуните. Зрителите да са доволни сред края на двубоя и да са се наслаждавали на играта“, заяви за BetNews Ясен Петров.

Бившият селекционер на националния отбор припомни, че това все пак е само една игра. В нея всички трябва да се държат коректно и да имат приятни преживявания.

„Да не забравяме, че това е една хубава игра. И след нея и царят и царицата, пешките, топът и конят пак се прибират в една кутия. Надявам се да имаме отново приятни преживявания. Те ще са такива, разбира се, за победителя, за загубилия ще бъдат по-различни.“

И двата отбора имат нови треньори. Александър Томаш пое Локомотив (Пловдив) планирано, докато Желко Копич трябваше да сменя в движение Азрудин Валентич. Ще има ли предимство българинът, заради по-дългото си присъствие в нашия футбол?

„В този мач никой няма да има предимство. Няма как да бъде фаворит или пък по някакъв начин да е с по-големи шансове да спечели. Ставали сме свидетели на всякакви обрати и изненади. Всичко в двубоя започва 50 на 50, по-равно и без жокери“, обясни своята гледна точка Ясен Петров.

Има един футболист, на когото привържениците на Ботев щяха да разчитат много, ако беше на стадиона по екип. След инцидента в Грузия с автобуса на националния отбор, „канарчетата“ все още го чакат отново да ги радва със своите футболни изпълнения.

„Определено той много ще липсва на това дерби. Един от малкото наистина талантливи български футболисти. Не са много такива като него в нашето първенство и е жалко, че няма да присъства на терена. Неделев може да придаде съвсем различен вид на мача, да реши с едно отиграване изхода и резултата, както не веднъж го е правил. Тодор притежава висока футболна интелигентност и тя винаги е радвала феновете“, каза Петров.

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев е в криза от началото на сезона. Засега не е отбелязал гол и това е един от големите проблеми за „смърфовете“ в Първа лига. В свое интервю обаче той се закани, че е време да „счупи каръка“, като реализира във вратата на големия съперник.

„Най-доброто за него естествено е да вкара точно в този мач. Психологически това ще му подейства тонизиращо и ще има голямо значение за следващите мачове и останалата част от сезона. Победата в едно такова дерби психологически зарежда позитивно не само този, който е отбелязал гол, но и тимът спечелил срещата“, добави по темата Ясен Петров.

Подобни статии

Top