Ясен Петров: В контролите ще правим експерименти (СНИМКИ И ВИДЕО)

Легендата Франц Бекенбауер посети Михаил Касабов и националите в Австрия преди утрешния мач със Словакия

Селекционерът на България Ясен Петров коментира предстоящата контрола на националния отбор със Словакия, която ще се изиграе във вторник (1 юни).

„Няма треньор, който да не иска да победи. Нагласата ни ще е за победа във всички мачове. Ние търсим резултат. Всичко зависи само от нас. Това са сериозни отбори, които се класираха за ЕВРО 2020. Утре ще е доста тежък двубой. Имам група от 26 човека, след като вчера вечерта пристигнаха пет играчи от баража. Знаем групата за утре. Имаме достатъчно играчи. Това са мачове, в които трябва да правим експерименти“, започна Петров.

„Васил Божиков заслужава и е редно да започне срещу Словакия. Той е доказал своето име в тази държава. Пожелавам му да направи един добър мач. Наясно съм със стартовия състав. Ще направим шест смени по време на мача. Трябва да използваме максимално тези контроли, за да видим всички играчи. Комуникираме добре в отбора. Ние ще се стараем проблемите да са по-малко. Ще се опитаме да влезем в главите на момчетата. Искаме да направим добър колектив“, добави още той.

„Чувствам все по-добре футболистите. Ние трябва да търсим резултати. Играчите знаят идеите ми“, завърши Ясен Петров.

Легендата на германския футбол Франц Бекенбауер пък изненада приятно българската делегация в Австрия в навечерието контролната среща със Словакия. Кайзера пристигна в базата на „лъвовете“ по покана на и.д. президента на БФС Михаил Касабов и пожела успех на българския отбор в предстоящите приятелски двубои.

Както е известно, Касабов и Бекенбауер са в близки отношения от дълги години, а двукратният световен шампион никога не пропуска възможност да покаже приятелското си отношение към България и българския футбол.

Източник: gong.bg, БФС

Подобни статии

Top