Яшар Асан поиска оставката на Валери Симеонов заради Асеновград (ВИДЕО)

Яшар Асан поиска оставката на Валери Симеонов заради Асеновград (ВИДЕО)

Асан призова и за оставките на кмета на Асеновград и главния мюфтия

Председателят на Инициативния комитет на бедстващите в пловдивския квартал  Столипиново Яшар Асан поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов, кмета на Асеновград Емил Караиванов и главния мюфтия Мустафа Хаджи заради етническата ситуация в Асеновград. Причината – подклаждали напрежение и всявали етнически раздор.

„Валери Симеонов трябва да се извини и да си подаде оставката, той и главния мюфтия“, категоричен беше Асан. По думите му Симеонов разделял хората на етноси, без да има право.

„Ако имаш морал, г-н Валери Симеонов, първо:  буташ жени – това не е мъжко, наричаш ни цигани – това не е морално! Ако не излезе да се извини, Инициативният комитет на бедстващите в Пловдив ще организира мирни протести в първия работен ден на септември и може да стигнем и до София“, подчерта Асан.

По думите му само в неговата организация членували близо 500 роми,

които щели да излязат, за да протестират. Те щели да бъдат последвани от още, добави председателят на Инициативния комитет, който беше общински съветник от ДПС преди два мандата.

Асан призова също главния прокурор Сотир Цацаров да разследва не само ромите,

участвали в сбиването на язовир „40-те извора“, а и треньора на детския отбор по кану-каяк в Асеновград, който, по думите му, първи бил посегнал към ромите.

Той посочи, че треньорът държал заведение в комплекса край язовира и не допускал ромите да идат край водоема дори на пикник.

1 2

Подобни статии

Top