Яшар Асан цитира Левски: За Отечеството работя байо! (ВИДЕО)

Яшар Асан цитира Левски: За Отечеството работя байо! (ВИДЕО)

„За Отечеството работя байо. Кажи ти твоите и аз моите кривини, па да се оправим и всички да вървим наедно!“

Тези думи на Левски цитира днес бившият общински съветник от ДПС, а сега председател на Инициативния комитет на бедстващите в Пловдив – Яшар Асан.

„Аз не искам да бъдем разменна монета в България! България е на всички нас. Аз съм български гражданин от турски произход. Никой няма право да ме определя аз какъв съм“, подчерта още Асан. И допълни:

„Днес ние не вървим наедно. Г-н премиер, вие сте коскоджама генерал, много малцинства вярват във вас. Вие обещахте още като бяхте кмет на София, че ще има за малцинствата общо събрание и да се реши какво става с тези гета. Ние не можем да живеем под страх. Първо не ни дават да бъдем българи, не ни дават да бъдем цигани… Но ние сме български граждани и точка по въпроса! Спрете с тези думи, които създават проблем на етническия мир в България“, призова беше Яшар Асан.

По думите му ромите винаги били търсени по време на избори. „Раздават ни по 20 лева и толкова. Всички го правят. Алъш веришът става в махалите чрез застъпници и това е факт неоспорим, то става. Единственият човек в България, който успя да вземе действителни гласове за последните няколко мандата, това е президента, който отидоха хората и му гласуваха доверие. Той е единственият човек в България, който има безплатно доверие“, категоричен беше Яшар Асан.

Подобни статии

Top