Ясли, детски градини и начални училища отварят на 4 януари

За учениците след 4 клас ще се решава според ситуацията

Яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас отварят на 4 януари. Това стана ясно по време на последния брифинг за разпространението на коронавируса, предава репортер на DCnews.bg.  Обстановката в страната, обаче, ще се следи внимателно, за да може в най-скоро време да се вземе решение и по отношение на останалите училищни класове.

Децата са част от веригата като всички граждани, но не е коректно да обвиним само децата за разпространението на коронавируса, коментира по този повод министърът на образованието Красимир Вълчев. По думите му загубите и негативите от продължителното онлайн обучение, особено при най-малките, са не само психологически.

Ако днес имаме повече изключени от образователната система, утре ще имаме повече изключени от обществото. Ще имаме понижени резултати и загуба на интерес към обучението. Това е морална дилема. По отношение на малките деца – данните в системата показват много по-нисък процент на засегнати учители в детските градини, отколкото в училищата. Освен това ограмотяването в по-малка възраст е невъзможно да се случи в електронна среда, подчерта Вълчев.

Подобни статии

Top