Ясна е призовата тройка на Футболист на годината 2020

Това са миналогодишният победител Димитър Илиев, Валентин Антов и Антон Недялков, церемонията ще бъде утре от 18:30 часа

Призовата тройка за „Футболист на годината“ за 2020 година вече е ясна. Победителят в анкетата на БФС, Асоциацията на българските спортни журналисти и „Дакс медия“ ще бъде обявен утре.

Това ще бъде 60-а юбилейна церемония в историята. Тя ще започне в 18:30 часа.

В призовата тройка са Валентин Антов от ЦСКА, Антон Недялков от Лудогорец и миналогодишният победител Димитър Илиев от Локомотив (Пловдив).

Един от тях ще бъде тазгодишният носител на наградата. Те са събрали най-много гласове от вота, като утре ще стане ясно точно как ще бъдат подредени в крайното класиране.

На церемонията ще бъде обявен и треньор №1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2020 г. по постове – най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър халф, най-добър нападател, най-добър чужденец и най-прогресиращ млад играч. Ще бъде оповестен и изборът за най-красив гол.

Ще има награда и за най-добрата българска футболистка за 2020 г. За пета поредна година ще бъде връчена и специалната награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

Подобни статии

Top