Яйцата и агнешкото – по-скъпи от миналия Великден (СНИМКИ)

Между 20 и 35 стотинки за яйце

ще трябва да предвидите тази година, ако искате да спазите традицията и да ги боядисате за Великден. Толкова струват яйцата в пловдивските хипермаркети и то, ако си ги купите на едро – в кора от по 30 бр. Така тази година цените на едро са скочили между 50 ст. и левче за кора яйца, установи DCNEWS  след собствено проучване в големите пловдивски хранителни вериги.

Най-високата цена е за белите яйца. 30 от тях струват 10.40 в един от хипермаркетите на Пещерско шосе.

Ако обаче решите да си вземете в опаковки по 10 броя, ще се наложи да се бръкнете малко повече. Яйцето ще ви струва между 28 и 30 стотинки.

Доста по-скъпо ще ви излезе, ако ви домързи да боядисвате и решите да си купите готови боядисани яйца. Освен, че не е ясно доколко са вредни боите, с които са оцветени, те ще ви струват между лев и 18 ст. и 74 ст. в зависимост от магазина, от който ги купувате, както и от производителя. Излизат по-скъпо дори и от пъдпъдъчите яйца, бройка от които струва 21 ст. А за тях казват, че са истински афродизиак.

Сериозни са и цените на агнешкото.

Между 14 и 18 лева варира килограма, ако става дума за задна или предна четвъртина, агнешки бут или плешка. Котлетите с ребра вървят около 12 лева, а агнешкият комплект с дреболии – някъде около 10 лв.

И не забравяйте да проверите печатите на месото, както и да следите за цвета му, за да сте сигурни, че то ще е прясно за великденската трапеза.

Ядем по-скъпо агнешко за Великден

Подобни статии

Top