Децата от кв. Столипиново „пътуваха“ до 169 държави (СНИМКИ)

Пътешественикът Росен-Андрей Охеда разведе учениците в най-интересните кътчета на планетата

Световноизвестният пътешественик Росен-Андрей Охеда посети ОУ „Пенчо Славейков“ в пловдивския квартал Столипиново. Той разказа на учениците там за невероятните си и особено опасни приключения по света.

Охеда показа на учениците и от начален, и от прогимназиален етап своите приключения и премеждия при посещението на 169 от държавите по света. Той обясни, че е минал  през много опасни райони, снимал се е с опасни животни, бил е при различни племена, някои от които не особено дружелюбни – на всичко това станаха „свидетели“ учениците от ОУ „Пенчо Славейков“.

Пътешественикът сподели, че отдавна мечтае да посети Столипиново, че е чувал страшни неща за квартала. След посещението в училището, той обиколи и тази част на града ни, за да се увери лично дали нещата, които е чувал, са верни.

Росен Андрей Охеда е роден през 1972 г. в град Хасково. Баща му е кубинец, а майка му – българка. Майка му е преподавател в университет в Канада. Охеда е следвал няколко години астрономия в Москва, след което завършва Туризъм в Канада. Решава, че ще работи на кораб. И така, дванадесет години обикаля света плавайки на огромен кораб, но парите, които печели, мечтае да инвестира в пътешествия по света. Към днешна дата е обиколил 169 държави.

Подобни статии

Top