Йордан Андреев и Николай Генов с шанс да триумфират в Обиколката на Камерун

Днес е последният етап, носител на жълтата фланелка е местният герой Кловис Камзон

Йордан Андреев от „Мартиг“ и Николай Генов от ПКД „Цар Симеон 1896“ имат реални шансове да триумфират в Международната колоездачна обиколка на Камерун. Двамата българи изостават в генералното класиране съответно с 12 и 31 секунди от местния герой Кловис Камзон.

Днес е последния 8-ми етап с дължина 149 км между Еболова и Яунде, а нашите се готвят да затвърдят отличното си каране. Андреев и Генов със сигурност ще се стремят към първото място, но ще бъдат доволни и да се качат на почетната стълбичка като подгласници.

Съотборникът на Йордан Андреев в „Мартиг“ – Томас Метге спечели 7-ия етап от Бумниебел до Мбалмайо.

Мартин Папанов е четвърти в етапа на 2:36 минути като лидер на основната група, където бяха и останалите български колоездачи.

Николай Генов е сигурен победител при катерачите, където води с актив от 42 точки. България  е убедителен лидер в отборното класиране.

След великолепните две поредни победи и едно второ място, Борислав Иванов е близо до зелената фланелка.

В борбата за бялата фланелка,която е за най-млад състезател, Мартин Папанов и Петър Димитров продължават да бъдат претенденти.

След малшанса който имаха Георги Лумпаров в 5-я и Дениз Рюстемов в 6-я етапи, мотивацията им за етапна победа е още по силна.

Подобни статии

Top