Йордан, който уби сина си в село Козаново, застава пред съда

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 58-годишен мъж, обвинен за умишлено убийство на сина си

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Йордан Филипов, на 58 г., за това, че на 14 юли 2019 г., в землището на с. Козаново, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – рождения си син Цветан на 35 години. Престъплението е  по чл. 116 ал.1 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Йордан живеел заедно със сина си, след като съпругата му и другия му син го напуснали през 2006 г. заради  ежедневна употреба на алкохол и побоища спрямо тях. Сметките за домакинството плащал синът Цветан.

Обвиняемият преди работел като шофьор, но преустановил тази дейност, защото му отнели шофьорската книжка заради употреба на алкохол. През 2012 г. Йордан се разделил със съпругата си, която се установила да живее в чужбина. Бащата и синът се карали почти всеки ден в пияно състояние.

Над 10 жестоки рани по тялото на Цветан, убит от баща си в Козаново

На 13 юли 2019 г., вечерта, след като получили 20 лева за услуга, извършена на техни близки, двамата отишли в семеен имот – постройка в землището на с. Козаново, обл. Пловдив. Носили бира и ракия. Докато пиели, започнали да спорят за неблагополучията в живота и за постоянната липса на пари.

След полунощ, на 14 юли 2019 г., разправията се изострила и пострадалият Цветан посегнал да удари с ръка баща си. Взел кухненски нож, но баща му успял да го отнеме. Сборичкали се, като през това време обвиняемият взел от масата друг нож. Докато се блъскали, Йордан си одраскал гърба на райбера на вратата и в този момент притиснал с лявата ръка сина си.  Нанесъл му два удара с нож в корема.

Пострадалият се опитвал да се съпротивлява, но бащата му нанесъл порезни наранявания и по шията, ръцете и гръдния кош. От ударите синът Цветан се свлякъл на леглото и починал. След това обвиняемият се преоблякъл. Той отишъл при свой близък и обяснил, че синът му сам си бил прерязал вените, от което починал и трябвало да организира погребение. Бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители.

Спрямо обвиняемия Йордан Филипов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни статии

Top