Йордан Лечков: Михайлов подаде оставка под политически натиск

Тогава можехме да бъдем наказани с изваждане от всички турнири на УЕФА и ФИФА, разкри вицепрезидентът на БФС

„Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания“, заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков в Сутрешния блок на bTV по повод завръщането на Борислав Михайлов начело на футболната централа.

Вчера стана ясно, че Агенцията по вписванията отказва да впише Михайлов отново като президент на БФС, тъй като в устава на организацията няма такава процедура като оттегляне на оставка. „Няма вариант да има безвластие. Още преди година и половина казах, че Михаил Касабов беше неправилно вписан изпълняващ длъжността. Има правила и аз съм те да се спазват. Беше неправилно поискана оставка и неправилно подадена, под политически натиск. Поради тези причини аз от година и половина не се подписва под протоколите на Изпълкома. Това беше вмешателство в една независима организация. Оставката беше подадена под натиск от премиера. Той и мистърът на спорта излязоха и казаха, че Михайлов трябва да си подаде оставката. Можехме да бъдем наказани тогава, затова Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можехме да бъдем извадени от всички състезания“, коментира Лечков.

Той допълни, че оттеглянето на оставката от страна на Михайлов, само ден след като Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президентския пост, е стечение на обстоятелствата и двете събития нямат нищо общо между себе си.

„Нямам нищо против Димитор Бербатов и другите момчета. Но те са млади и нямат никакъв управленски опит. Освен това нека да каже при кого ходи за подкрепа“, добави Лечков.

Подобни статии

Top