Йордан Янков след срещата Черноморец – Академик: В процеса на сезона ще покажем по-добро лице

Васил Бачев: Имаха много бързи атаки

“Има доста неща, от които съм доволен, но и такива, от които не съм. Бяхме си поставили задача да се доближим максимално при борбите и това се получи – 50 срещу 48 за тях. Това беше важно. Момчетата се бориха. Смятам, че тактически също се бяхме подготвили до голяма степен, но дали нямахме сили или не успяхме да намерим точния състав, не знам. Започваме сезона със загуба, но отборът ни има доста голям простор за развитие и ще го доказва в процеса на сезона“, посочи след срещата Академик – Черноморец старши треньортъ на Академик Пловдив Йордан Янков.

„Не търся причината за загубата в липсата на добра подготовка. За мен най-важното е, че момчетата изпълняват тактическите указания, че играят с енергия и желание, докато стигнем момента, в който ще знаем какво да правим тактически в нападение и защита. Аз съм треньор и миналата година играхме по подобен начин. Има много неща, които изисквам от тях. Не е лесно за по-малко от месец да се научат. В процеса на сезона ще покажем по-добро лице“, допълни наставникът.

По думите му Бешович е показал много по-добър резултат от контролите и мача срещу Ираклис. „Аз и отборът започваме да свикваме с неговото присъствие на терена и да го използваме все по-добре на паркета. Той може да изглежда много по-добре физически и с тренировки това ще се получи“, каза Янков.

И добави: „От една страна мачовете в Балканската лига ще ни помогнат, но от друга – с този къс състав умората ще натежи. Надявам се Робертс Фрейманис да се завърне на терена. Ефе Юртлу също не показа добра игра, но това е разбираемо за периода, в който е при нас и за физическата му форма. Тепърва ще показваме по-добри мачове.”

„За съжаление, изгубихме първия мач за сезона. Отборът на Черноморец игра много по-добър баскетбол. Имахме нашите шансове, мисля че в бърза атака ни победиха в този мач, имаха много бързи атаки, които реализираха и не можахме да отговорим на това. Пожелавам успех на Черноморец. Надявам се първенството да е интересно“, каза след срещата капитанът на Академик Васил Бачев.

Снимка: Фейсбук/БК Академик Пловдив

Подобни статии

Top