Йордан Янков застана начело на БК Академик (Пловдив)

Клубът благодари на досегашния старши треньор Асен Николов

Един от най-обещаващите млади треньори в България Йордан Янков ще води БК Академик (Пловдив) през сезон 2020/2021 в НБЛ. Данчо носи със себе си 11 години опит като треньор, завършил е НСА и най-престижната школа за баскетболни треньори FECC (FIBA Europe Coaching Certificate) и е трупал стаж при имена като Шарон Друкер, Александър “Ацо“ Тодоров, Росен Барчовски, Людмил “Удо” Хаджисотиров и Георги Младенов. Данчо е познат на пловдивските фенове на баскетбола от работата му като помощник-треньор на Асен Николов, с който заедно изведоха Академик (Пловдив) до най-доброто класиране в историята на отбора през сезона 2018/2019 – 4-то място.

Освен от блестящата визитка на Йордан Янков, решението на ръководството на отбора е продиктувано и от скорошната директива на НБЛ да се дава повече игрово време на по-млади български играчи през сезон 2020/2021 и нататък. Янков идва с богат опит от работа с поколенията играчи, които ще определят лицето на Българския баскетбол в следващите няколко години.

Клубът благодари на досегашния старши треньор Асен Николов за усилията му през годините и желае успех в бъдещите му начинания.

Подобни статии

Top