Йосиф Миладинов е Плувец №1 на България за 2019!

Пловдивчанинът оглави класацията, втори е Антъни Иванов, а трети е Йордан Янчев

Йосиф Миладинов оглави класирането на най-добре представилите се български плувци през 2019 година. Бронзовият медалист от световното първенство за юноши в Будапеща и сребърен от европейското в Казан обаче не успя да присъства на церемонията преди финалите на третия състезателен ден на държавното първенство, заради тежък трафик по границите.

Победителят в предните две години Антъни Иванов е втори. Седмият от европейското първенство на малък басейн в Глазгоу и борил се в пряк дуел за влизане на Топ 8 на света в Южна Корея също не присъства, тъй като е в САЩ, където следва. За трета поредна година треньор №1 е неговият наставник във Вихрен (Сандански) Николай Вакареев.

На трето място е Йордан Янчев от ПК Сандански.

Най-добра състезателка в артистичното плуване е участничката на световното първенство в Корея Александра Атанасова. За треньор №1 в този красив, но труден спорт е Галина Георгиева от варненския Аква Спорт.

В скоковете във вода призовете за треньор и състезател отидоха в тандема на СКПС  Витоша (София) – Георги Чобанов/Димитър Исаев. Най-успешно представителите се състезатели и треньори по плуване, артистично плуване и скокове във вода бяха определени на заседание на Управит

Подобни статии

Top