Йосиф Миладинов и Диана Петкова вече са в „Спортпалас“ във Варна

Националната спортна база в морската ни столица събра на подготовка всички проектоолимпийци от няколко спорта

Всички проектоолимпийци, които трябва да се подготвят в Национална спортна база „Спортпалас“ във Варна, вече пристигнаха в комплекса. Списъкът с атлетите, които ще тренират за участие в Олимпидата в Токио в морската столица, беше утвърден от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

На лагер край морето са 60 национали по художествена гимнастика,  вдигане на тежести (мъже и жени), бадминтон, таекуондо, фехтовка, борба (жени), плуване и техните треньорски щабове. Последни в базата пристигнаха състезателите по бадминтон.

В групата са и пловдивчаните Йосиф Миладинов и Диана Петкова. Миладинов вече има спечелена квота за отложените за 2021 година Игри в Токио. Националите ни по плуване бяха досега на лагер на Белчекен. Ето и групата: Йосиф Миладинов, Антъни Иванов, Йордан Янчев, Калоян Левтеров, Светлозар Николов, Любомир Епитропов, Габриела Георгиева и Диана Петкова.

Всички съоръжения в „Спортпалас“ се дезинфекцират, за да отговарят на изискванията за хигиена в условията на борбата с коронавируса. Докторите Любомир Младенов и Борислав Ташев измерват по няколко пъти на ден температурата на състезателите и техните треньори.

Достъпът до базата за външни лица е забранен.

Подобни статии

Top