Йосиф Миладинов на финал и на 100 м бътерфлай

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до европейския шампион

Пловдивчанинът Йосиф Миладинов продължава със силното си представяне на Европейското първенство за юноши и девойки в Рим. Българинът, който вчера спечели титлата на 50 м бътерфлай, влезе и във финала на 100 м бътерфлай.

Пловдивчанинът изплува дистанцията за 51,86 секунди, което е първо време за финала – единственото слизане под 52 секунди.

Финалът в дисциплината е утре в 19:33 часа българско време.

В същото време министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов изпрати поздравителен адрес до Йосиф Миладинов, който спечели титлата на 50 м бътерфлай на Европейското първенство по плуване за девойки и юноши в Рим.

„За пореден път дадохте повод за радост и гордост на цялата ни спортна общественост. Вярвам, че успехите Ви са плод на огромния труд, който полагате и съм уверен, че с присъщия Ви спортен хъс и желание за победа ще продължите да радвате своите фенове. Това е първо злато за България от Европейско първенство за юноши и девойки от 1992-а насам, а този успех ни изпълва с оптимизъм за предстоящите Олимпийски игри в Токио“, казва министър Кузманов в поздравителния си адрес до Йосиф Миладинов.

Българинът спечели финала на първенството на Стария континент, изминавайки дистанцията за 23.59 секунди. Времето е 11 стотни по-слабо от националния рекорд на Миладинов в дисциплината.

Подобни статии

Top