Йосиф Миладинов с отлично представяне в Токио (СНИМКИ И ВИДЕО)

18-годишният пловдивчанин и дебютант на Игрите завърши осми във финала на 100 м бътерфлай

Българският плувец Йосиф Миладинов затвърди отличното си представяне на Олимпиадата в Токио.

18-годишният дебютант на този спортен форум завърши на 8-о място във финала на 100 метра бътерфлай. Йосиф Миладинов финишира с време 51.49 секунди.

Представянето му се счита за голямо постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988). Голямата цел за Йосиф Миладинов вече е насочена към Игрите в Париж след три години.

Американският плувец Кайлъб Дресел спечели златния медал с нов световен рекорд с време 49.45 секунди. Среброто остана за унгареца Кристоф Милак, който направи нов европейски рекорд – 49.68. Третото място е за Ное Понти от Швейцария с 50.74 скунди.

Йосиф Миладинов влезе с 4-о време във финала, но самият той обясни след последното си плуване в Япония, че не се е чувствал много добре физически.

От Българската федерация по плуване определиха представянето на Миладинов за „историческо“. Генералният секретар Димитър Бобев беше ясен и категоричен след финала в дисциплината: „Йосиф направи нещо велико, а бъдещето е пред него.“

Годината беше много успешна за Йосиф Миладинов, след като спечели сребърен медал в тази дисциплина на Европейското първенство за мъже в Будапеща. От тогава е и последният национален рекорд на 100 метра бътерфлай – 50.93 секунди. Българският плувец триумфира и с два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай.

Източник: БНТ, Снимки: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top